Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.01.2007 15:47 - Отворено писмо на БСК във връзка с медийната кампания срещу БАИТ
Автор: alashka Категория: Бизнес   
Прочетен: 530 Коментари: 0 Гласове:
0



ОТВОРЕНО ПИСМО

Във връзка с масираната медийна кампания срещу Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), член на БСК, подета от генералния мениджър на "Хюлет - Пакард България", се чувстваме задължени да споделим следното:

В годините на своето съществуване БАИТ многократно е доказвала, че обслужва интересите на всички свои членове, независимо от техните икономически показатели, в името на общото позитивно развитие на сектор „Информационни технологии”. По тази причина намираме упреците срещу организацията за корпоративен подход спрямо членовете й за крайно неоснователни и целящи да разединят фирмите от бранша. Подобни подходи и тенденции са изключително опасни от гледна точка на изискваната от европейските ни партньори консолидация на браншов принцип.

Не трябва да се забравя, че всяка национално отговорна браншова организация, вкл. и БАИТ, е призвана не само да защитава конкретните интереси на своите членове, но и да се стреми тези интереси да не противоречат на общото икономическо развитие на страната ни. В този смисъл, реакцията на БАИТ в средата на 2006 г. относно некоректни практики при провеждането на търгове по обществени поръчки следва да се окачестви по-скоро като национално отговорно поведение, отколкото като опит за разединение на сектора. Нещо повече, тази реакция в голяма степен доказва стремежа на организацията да отстоява интересите на всички свои членове, а не на конкретни корпорации.

Подобно поведение следва да бъде адмирирано и подкрепяно. Стриктното спазване на законите, пълната прозрачност и равнопоставеност на фирмите са принципи, които Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес и членуващите в нея браншови организации активно съблюдават и защитават.

Изявленията, че определено корпоративно представителство легитимира всяка бизнес организация, не звучи убедително. То по-скоро води до противопоставяне с останалите фирми от бранша и вреди на организираното бизнес движение в България, като цяло.

Оттеглянето от членство на един от 168-те членове на БАИТ по никакъв начин не поставя на карта бъдещето на тази мощна и авторитетна браншова организация. Тя отдавна се е утвърдила в публичното пространство и разумно отстоява своето място в семейството на браншовите организации в България.


25 януари 2007 г.
От Ръководството




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 530849
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930