Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.02.2007 13:46 - Председателят на БСК бе лектор по време на конференция „Транспортната инфраструктура и транспортно-логистични системи”
Автор: alashka Категория: Бизнес   
Прочетен: 566 Коментари: 0 Гласове:
0



Председателят на БСК Божидар Данев и министърът на транспорта Петър Мутафчиев бяха водещи лектори по време на Научно-техническа конференция “Транспортна инфраструктура и транспортно-логистични системи”, на 13 февруари в Интер Експо Център – София (бул. Цариградско шосе 147).

В рамките на форума специалисти от Германия, Русия, Молдова, Швеция, Белгия, Чехия, Великобритания, Гърция и България дискутираха развитието на транспортната инфраструктура, отчитайки приоритетното значение на развитието на международните транспортни оси.

Беше отделено място на нормите и практиките в транспортния сектор, управлението на транспортни вериги, интермодалните и комбинираните превози, иновационните технологии и др. Кръгът от дискусии включи разширяването и модернизирането на железопътната и магистралната мрежа в България, функционирането на статистическата система на ЕС – Интрастат, безопасността на пътническия и товарния транспорт, екологичните стандарти. Важен акцент бяха схемите за финансиране на публично-частното партньорство при изграждане на транспортната инфраструктура.

Стратегическото място на България, през чиято територия преминават пет трансевропейски коридора, я прави притегателно място за инвестиции в областта на инфраструктурните проекти. Бумът в изграждането на логистични центрове превърна този сектор на икономиката в конкурентен, както за българските, така и за чуждестранните компании. 

вж. ПРОГРАМА на конференцията

вж. презентация

Конференция бе в рамките на международната специализирана изложба „Транспорт и логистика”, която се провежда за първи път, от 13 до 17 февруари т.г. в Интер Експо Център – София. В изложбата участват над 120 директни участници и представители на утвърдени фирми от 18 държави - България, Германия, Австрия, Чехия, Италия, Япония, САЩ, Гърция, Турция, Испания, Финландия, Великобртания, Швеция, Франция, Дания, Холандия, Русия и Израел. Изложението е структурирано в няколко тематични групи – спедиторски и логистични компании, специализиран транспорт, складова техника и оборудване и транспортна информатика. Сред експонатите са лекотоварни и товарни автомобили, ремаркета и полуремаркета, подемно-транспортни средства - електрокари, мотокари. Посетителите могат да се запознаят със стационарни и подвижни стелажни системи, палетни стелажи, специализирани вътрешноскладови и производствени колички, индустриални карусели и лифтови системи, поточни линии и сортиращи системи, различни видове индустриални шкафове и др.

Изложителите предлагат системи за идентифициране и проследяване на товари, средства за комуникация в складовата, митническата, транспортната, производствената и приложната логистика.

Лице за контакти: Елица Иванова, Телефон:02/9655 275, Факс: 02/9655 231, Email: eivanova@bulgarreklama.com  

 



Тагове:   системи,   лектор,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 529386
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031