Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2007 12:23 - 15-16 март 2007 г., Брюксел: Пета европейска бизнес среща на върха: „Реформа за реформи: Европа е нашият бизнес” организират BUSINESSEUROPE и FEB
Автор: alashka Категория: Бизнес   
Прочетен: 724 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.02.2007 12:09


BUSINESSEUROPE – Конфедерация на европейския бизнес (чийто член е БСК) и Белгийската федерация на предприятията (FEB) организират на 15 и 16 март 2007 г. в Брюксел Пета европейска бизнес среща на върха. Юбилейното издание на форума е посветено на 50-годишнината от Римския договор. Темата на форума ще бъде „Реформа за реформи: Европа е нашият бизнес ”.

В рамките на четирите пленарни сесии и 12 workshop-а около 100 презентатори ще представят ключови проблеми за бизнеса в Европа. В събитието ще се включат много водещи фигури от европейското бизнес общество и Европейската комисия, както и министър-председатели, министри и други високопоставени представители от ЕС.

Според Руди Тома, Председател на борда на директорите на Белгийската федерация на предприятията (FEB): „В сравнение с други страни-членки на ЕС, Белгия се класира на 15-о място от възможни 27 в изпълнението на стратегията за икономически растеж и повишаване на заетостта. Т.е. на същото място, както и миналата година. Един от факторите, с които може да се обясни този сравнително слаб за Белгия резултат, е все още ниското ниво на заетост. Но сполучливото изпълнение на Лисабонската стратегия до 2025 г. може да допринесе за икономически растеж от 18.6% до 34.5%. Това е доста повече от потенциала за растеж на ЕС, като цяло. Белгийската икономика и бизнес биха имали големи печалби и ползи от една силна и динамична Европа ”.

Филип Де Бук, Главен секретар на BUSINESSEUROPE, направи следното изказване от гледна точка на бизнеса, по повод 50-годишнината от Римския договор: „Като съорганизатор на Петата европейска бизнес среща на върха, BUSINESSEUROPE активно ще участва в дебатите относно бъдещето на Европа. Както вече сме отбелязвали, Европа се нуждае от по-добро представяне. Реформираните и конкурентоспособни национални структури са ключов фактор за продължителния икономически растеж. Това ще бъде посланието, което BUSINESSEUROPE ще предаде на церемонията в Берлин по случай 50-годишнината”.

Главният координатор на срещата, Витце Рюшен, представи основните пунктове в програмата на събитието: „Петата европейска бизнес среща на върха се фокусира върху проблеми, близки до тези на европейските компании. Основните точки в програмата с голямо влияние върху бизнеса в Европа са: енергетиката, по-доброто регулиране, изследванията, демографските проблеми, глобализацията и образованието. Десет дни преди берлинската среща на високо равнище по повод 50-годишнината от Римския договор, бизнесът ще изрази своята готовност за реформи и ще изпрати на политическите представители своите препоръки относно бъдещето на Европа. Защо? Защото Европа е нашият Бизнес с главно Б

Около сто презентатори, между които бизнес лидери, учени, две неправителствени организации, журналисти и осем представители на Европейската комисия, ще дискутират как ЕС може да създаде възможности за икономически растеж и заетост.
 
На срещата ще бъде награден финалистът в паневропейския конкурс „Най-добър европейски бизнес” и ще бъде проведено паневропейско изследване по въпросите на бизнеса. Торстен Олтманс, Директор на Global Marketing заяви: „Ние вярваме, че европейските компании са движеща сила в бъдещата интеграция на Европа. Като единствени глобални консултанти с европейски корени, Roland Berger Strategy Consultants проявяват специален интерес по отношение на тези процеси. Затова създадохме конкурса „Най-добър европейски бизнес”. Победителите от конкурса ще бъдат наградени по време на Петата европейска бизнес среща на върха. На 15 март, в съдействие с BUSINESSEUROPE и FEB, ще представим резултатите от нашето изследване. Тези резултати ще помогнат на европейските политически лидери да разберат по-добре нуждите на бизнеса”.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 531124
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930