Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2007 15:21 - Националното сдружение на българските спедитори координира иновационен проект в областта на малките и средни предприятия
Автор: alashka Категория: Бизнес   
Прочетен: 572 Коментари: 0 Гласове:
0



Националното сдружение на българските спедитори, член на БСК, информира за проект SURFACE NET – за изследователски дейности в сферата на сухопътния и водния транспорт, адресирани към малки и средни предприятия

Проектът SURFACE NET е иновационна програма, която се основава на доказани методики и средства за разработката на нов подход в подкрепата на участието на малки и средни предприятия от страните (Румъния, България и Турция) в европейските изследователски дейности в сферата на сухопътния и водния транспорт и има за цел да засили участието на малките и средни предприятия /МСП/ в дейностите по сухопътен, железопътен и воден транспорт в предстоящата 7-ма рамкова програма (FP7) основно по тема 7 „Транспорт” под-тема сухопътен, железопътен и воден транспорт. Това може да бъде постигнато като се окаже помощ на МСП за подготвяне и подаване на проектни предложения с цел да се осигурят бъдещи действия по Изследвания за технологично развитие по FP7 на EК.

Този проект е адресиран конкретно към малките и средни предприятия /МСП/, които работят в областта на сухопътния, железопътния и воден транспорт в страните България, Румъния и Турция.

Включването на България в проекта предоставя голяма възможност за финансиране на важни и иновационни проекти в  областта на сухопътния, железопътния и воден транспорт, допринасяща за повишаването на конкурентноспособността на фирмите работещи в тази сфера на дейност.

Партньор за България е Националното сдружение на българските спедитори, член на БСК.  Проектът се координира от португалската INOVA+.

Проектът SURFACE NET, финансиран от ЕК, ще проведе сесии за обучение в шест страни в началото на 2007 г. Мероприятията ще бъдат на тема писане на проектопредложения за Седмата рамкова програма (FP7) и как да се намират партньори.

Сесията в България, организирана от НСБС и координатора INOVA, ще се проведе на 6 юни в Парк хотел Москва и ще бъде обявен на страницата на НСБС, където се публикува и тримесечен бюлетин, който освен пълна информация за обявите по 7-ма рамкова програма дава и ДОБРИ ПРИМЕРИ ОТ ТЕКУЩИ ПРОЕКТИ: ИЗСЛЕДВАНИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ В НАЗЕМНИЯ ТРАНСПОРТ, които могат да бъдат от полза за българските МСП.

Координатор по проекта за България:
Поликсена Кръстанова, Директор НСБС




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 530433
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930