Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2007 15:22 - Виртуална конференция „Подобряване на управлението и борбата с корупцията – нови граници в публично-частните партньорства” организира на 14 и 15 март Световната
Автор: alashka Категория: Бизнес   
Прочетен: 588 Коментари: 0 Гласове:
0



Световната банка ви кани да посетите сайтовете: http://www.worldbank.org и http://www.improvinggovernance.be на 14 и 15 март 2007, където ще можете да гледате излъчването на конференцията: „Подобряване на управлението и борбата с корупцията: Нови граници в публично-частните партньорства”, която ще се проведе в Брюксел.

Конференцията ще започне в 09:00 ч. централно европейско време на 14 март.

Събитието може да бъде предавано наживо и на двата сайта, на които след това информацията ще бъде архивирана и достъпна за вас по всяко време.

Конференцията, организирана от правителството на Белгия, Световната банка и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, ще изследва потенциала за подобряване на управлението и борбата с корупцията на тристранното партньорство на дарители (донори), развиващите се страни-партньори и частния сектор.

Дебатът по доброто управление и борбата с корупцията в развиващите се страни е съсредоточен върху донорското финансиране и влиянието на донорските ресурси върху публичния сектор.

Публичният сектор и донорските фондове играят важна роля в оформянето на климата на управление, но и чуждестранните и местни инвеститори също играят решаваща роля в оформянето на начина, по който се вземат решенията, провеждат трансакциите и реформите в управлението. Голямото увеличение на чуждестанни директни инвестиции през последното десетилетие предполагат, че влиянието на частния сектор ще се увеличава. Въпреки това някои развиващи се страни, международни донори и частният сектор са все още недостатъчно добре изследвани. Подобно партньорство изисква не само засилено внимание по отношение на стратегиите, използвани от международните донори и силното водеща роля на развиващите се страни, но също така и едно ново разглеждане на „третия крак” на триъгълника – зсилването на един конкурентен и отговорен частен сектор.

Конференцията ще бъде открита от Карел Де Гухт – Министър на външните работи на Белгия, в присъствието на белгийския принц Филип.

На конференцията ще се срещнат повече от 400 представители на правителства, международни организации, неправителствени организации и академични съюзи.




Тагове:   нови,   март,   организира,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 530999
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930