Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2007 11:15 - Европейските малки и средни предприятия имат нужда от спешни действия по законодателството за европейските частни компании
Автор: alashka Категория: Бизнес   
Прочетен: 881 Коментари: 0 Гласове:
0



Общо прес-съобщение на EUROCHAMBRES и BUSINESSEUROPE:

EUROCHAMBRES и BUSINESSEUROPE организираха симпозиум в Брюксел на 15 май 2007 г., на който подчертаха нуждата на малките и средни компании от законодателство за европейските частни компании. Европейският социален и икономически съвет (EESC) и Европейският парламент вече подкрепиха една такава законова структура: Малките и средни предприятия искат от Европейската комисия да не забавя решаването на проблема със законодателството за частните компании.

Пиер Симон, Президент на EUROCHAMBRES: „Чрез вдигането на бариерите пред международната търговия, в европейското законодателство ще се създаде по-голяма сигурност и ще се позволи по-лесно пресмятане на рисковете, като се зачита отговорността към предприятията и предприемачите. Европейският парламент доказа, че разбира важната роля на малките и средни предприятия за конкурентоспособността на европейската икономика. Сега зависи от европейската комисия да постави предложението на масата за преговори до края на 2007г.”

Филип Ламбрехт, председател на Комитета по правни дейности на BUSINESSEUROPE добави: „Две консултации на Европейската комисия доказаха, че има силно желание за създаване на законодателство за частните компании.  Парламентът също доказа, че има нужда от създаването на такова законодателство и настоява за реализирането му. Подобно законодателство ще позволи на малките и средни компании в Европа да повишат конкурентоспособността си."

Добре структурирано законодателство за европейските частни компании, което е съобразено с вече съществуващите национални правни норми, ще съдейства за конкурентоспособността на европейските малки и средни предприятия чрез:

• Консолидиране на европейския вътрешен пазар;
• Опростяване на правните рамки за предприятията, като по този начин ще се намалят консултантските такси;
• Улесняване на достъпа до международните пазари, като по този начин ще се повиши икономическата интеграция и растеж.

Така ще се създаде гъвкавост на малките и средни предприятия, както беше доказано от изследването на гъвкавостта на законодателството, проведено от ЕК през 2005 г.

Хенри Малоз, президент на работодателската група на Европейския социален и икономически съвет – под чието покровителство беше организирана конференцията – заключи: "Малките и средни предприятия представляват повече от 90% от икономиката на ЕС и предоставят две трети от работните места. Затова трябва да им бъдат дадени най-добрите условия да спомагат икономическия растеж в интегрирания вътрешен пазар, за да получат възможността да се изправят пред възможностите и предизвикателствата на глобализацията.  Вярвам, че нашето желание за бъдещи действия е стъпка напред в правилната посока."



Тагове:   малки,   нужда,   предприятия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 530459
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930