Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2007 18:17 - "Бъдете активни!" - заключителна пресконференция
Автор: alashka Категория: Бизнес   
Прочетен: 654 Коментари: 0 Гласове:
0



На 3 юли, вторник, х-л Хилтън, зала Мусала 2, 12.00 ч., се проведе заключителна пресконференция на кампанията на Министерството на финансите за усвояване на еврофондовете „Бъдете активни!”, партньор по която беше Българската стопанска камара. На пресконференцията бяха отчетени резултатите от кампанията.

В срещата взеха участие: министърът на финансите Пламен Орешарски и представители на партньорските организации. БСК беше представена от Камен Колев – зам.-председател.

Виж снимки от събитието 

Резюме на резултатите от кампанията „Бъдете активни”
в частта, реализирана в партньорство с Българската стопанска камара

1. Печатни материали

Информационна брошура (формат А5, пълноцветна, 40 стр., 10 000 бр.) за общо представяне на краткосрочната финансова перспектива пред България за периода 2007 – 2013 г., както и на условията и параметрите за предстоящото усвояване на Европейските структурни фондове според националните приоритети.

Ръководство за представяне на условията и параметрите за финансиране на приоритетни области за развитието на страната съгласно Националната стратегическа референтна рамка и Оперативните програми (формат А4, пълноцветна, 50 стр., 5000 бр.).

Комплекти от брошурите са разпространени по време на публичните събития – национална конференция в град София и регионални семинари в Благоевград, Шумен и Монтана. Освен това е използвана институционалната мрежа на Камарата от 26 регионални индустриални стопански асоциации; от 8 сдружения на работодателите в общините; 94 местни органи на БСК н общините; 107 браншови камари, съюзи и сдружения, както и мрежата от регионални представителства на занаятчийската камара за по-широко разпространение сред МСП на територията на цялата страна на печатните материали, подготвени в кампанията.

Допълнително за публичност и прозрачност на информацията, материалите са публикувани в специална рубрика „Еврофондове” на интернет-страницата на Българската стопанска камара.

2. Прояви

3 семинара в Благоевград, Шумен и Монтана и национална конференция в град София. Акцент в конференцията бяха възможностите за изпълнение на проекти от форми, членуващи в браншовите сдружения и съюзи.

В конференцията и семинарите взеха участие над 530 души, сред които ръководители и експерти от МСП, преподаватели и научни кадри от висши училища, представители на общинската и областните администрации, изпълнителни директори от регионални и местни структури на БСК, представители на браншови камари, медии и неправителствени организации. Фирмите са от различни сектори на икономиката, като преобладаващото мнозинство са от секторите преработваща промишленост, услуги, високотехнологични.

 

3. Медийно отразяване

Предварително анонсиране на събитията и дейностите от кампанията чрез радиопредавания, интернет-публикации и прессъобщения, разпространявани до регионални и национални медии, както и чрез използване каналите за комуникация на БСК, включително електронния вестник BIA-Daily, който достига в българската си версия до 16040 абонати, и в английската версия до 3579 абонати.

Последващото отразяване на събитията и дейностите от кампанията се извършваше с телевизионни репортажи, радио-, тв- и прес интервюта и съобщения. На поставяните от журналистите въпроси, отговори даваха представителите на държавната администрация – от съответните управляващи органи на оперативните програми, така и представители на бизнеса и Българска стопанска камара.

4. Основни въпроси, поставяне от потенциалните бенефициенти

Какви са механизмите за финансиране и съфинансиране на проекти по оперативните програми?

Какви са условия, на които трябва да отговарят МСП за да кандидатстват с проекти?

Достъпен ли е някъде образец или разработен примерен проект, който да е с практическа насоченост и да подпомага бенефициентите?

Обобщените данни за публичността на кампанията по отделни типове медии, са както следва: ТВ – 14; Радио – 15; Печат – 15; Интернет – 66.



Тагове:   пресконференция,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 530837
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930