Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2008 15:56 - Български фирми имат възможност да станат доставчици за автомобилната индустрия
Автор: alashka Категория: Бизнес   
Прочетен: 743 Коментари: 0 Гласове:
0



Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес търси потенциални поддоставчици от България за TRW Automotive, мултинационална компания сред 10-те най-големи доставчици на авточасти в света.

След няколко срещи между представители на БСК и TRW бяха идентифицирани интересите на компанията и се определи целева група от български фирми, с които да се води диалог за сътрудничество.

Сферите на интерес са:

  •  Стоманени, алуминиеви, магнезиеви, цинкови, пластмасови и други детайли и отливки;
  •  Електронни компоненти, приложими в автомобилната индустрия;
  •  Обшиване на волани с кожа, облицоване на волани с дърво.

В рамките на сътрудничеството се предвиждат срещи, обучения и трансфер на технологии и ноу-хау.

В момента се обработва документацията на 15 български фирми, проявили интерес за сътрудничество с TRW Automotive. Цифрата на заинтересованите компании постоянно нараства.

По предварителна оценка на БСК, в автомобилния сектор у нас съществува нереализиран потенциал и подобно сътрудничество с гигант като TRW би било изключително полезно за българските фирми, работещи в бранша.

TRW Automotive е с централа в Мичиган, САЩ, и притежава над 200 обекта - складове, фабрики и други мощности в 27 страни. В структурите на компанията работят над 66 000 души, а продажбите й за 2007 г. надхвърлят 14,5 милиарда долара. Сред клиентите на TRW са 40 от най-големите производители на автомобили в световен мащаб (Volkswagen, Ford, Chrysler, GM, Renault/Nissan, Fiat, PSA Peugeot-Citroen, Daimler, BMW, Toyota, Honda, Hyundai и др.), нейни части са интегрирани в над 250 марки.

Компанията е специализирана в следните пазарни сегменти:

  •  Системи за активна сигурност – спирачни системи, ABS, електронен контрол на стабилността, системи за управление и др.;
  •  Системи за пасивна сигурност – въздушни възглавници, предпазни колани, волани, електронни системи за сигурност и др.;
  •  Авточасти и други компоненти – каросерия, шаси, ходова част, свързващи елементи, клапани, вентили и др.

Предвижда се през месец юни т.г. да се проведат първите срещи между представители на TRW и заинтересовани, предварително одобрени от компанията фирми.

На този етап не е задължително българските фирми да имат сериозен опит или да са сертифицирани за автомобилни доставчици. Сътрудниците от TRW Automotive се наемат да предоставят цялата необходима информация на заинтересованите партньори.

БСК се ангажира да оказва пълно съдействие по време на диалога между двете страни.




Тагове:   индустрия,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 529388
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031