Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2008 14:45 - Бяха наградени победителите в Националното състезание по компютърни мрежи за ученици от 8 до 12 клас
Автор: alashka Категория: Бизнес   
Прочетен: 706 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Павел Стефанов от Софийската математическа гимназия (СМГ) стана победител в Националното състезание по компютърни мрежи, чиито финален кръг се проведе днес в София. Той зае първото място в състезанието за втора поредна година. На второ и трето място се класираха съответно Иван Арабаджиев, също от СМГ и Динчер Дауд от СОУ „Отец Паисий”, град Кърджали.

Над 120 ученика от 8-и до 12-и клас премериха знания и умения в областта на комуникациите и мрежите по време на състезанието. То се организира за четвърта  поредна година от Министерството на образованието и науката (МОН), Факултета по Математика и информатика на Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА).

Тази година в състезанието се включиха рекорден брой момичета. Едно от тях – Диляна Миленкова, дори се класира във финалния кръг и зае 12-място в състезанието. Организаторите връчиха и една колективна награда на учениците от Технологическо училище „Електронни системи” в София, което излъчи 5-ма финалисти от общо 15.

Наградите бяха връчени на официална церемония във Факултета по математика и информатика на СУ от Силвия Кънчева – главен експерт в МОН, доц. Красен Стефанов - директор на Университетския изчислителен център към СУ и председател на журито на състезанието, Теодора Борисова – председател на БАМА и мениджър на програмата „Сиско мрежова академия” за България и Драгомир Димитров – административен управител на БАМА. Поздравителен адрес към участниците изпрати Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова.

Състезанието, чиито финали се състояха днес, бе предшествано от регионални състезания. Най-активни в тях бяха Велико Търново и Кърджали, традиционно силни в подготовката и провеждането на състезания по мрежови технологии.

През първия състезателен ден всички участници решаваха теоретичен тест, а първите 15 преминаха в следващия кръг от състезанието, в който финалистите трябваше да открият и отстранят проблем в примерна мрежа. За останалите участници бяха предвидени лекции от водещи специалисти в областта на компютърните мрежи и технологии.

За подготовката си за състезанието участниците ползваха материали на програмата „Сиско мрежова академия”. Задачите за теоретичния тест и практическия казус бяха подготвени от специалистите на Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски”, където се проведоха и двата кръга на състезанието.


Призьорите от националното състезание ще се включат и в международното състезание по компютърни мрежи „NetRiders Challenge 2008”. То ще се проведе на 09 юли дистанционно в различни градове в Европа, като победителите ще спечелят незабравима седмица в САЩ, с посещение в централата на Сиско и техни партньори. Наградата е осигурена от Сиско Системс.

Състезанието се проведе благодарение на финансовата подкрепа на СИСКО СИСТЕМС, МИНИСТЕРСТВОТО НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА, ИНТЕРНЕТ КОРПОРЕЙТЕД НЕТУЪРКС, ЛИРЕКС БГ, СПЕКТЪР НЕТ и БЪЛГАРСКАТА СТОПАНСКА КАМАРА.

Организаторите изказват своята благодарност на фирмите, които подкрепиха състезанието и осигуриха награди за победителите, както и поощрителни подаръци за всички участници.


За повече информация:
Драгомир Димитров
drago@bana-bg.org
02/ 981 03 26
0888 33 11 53




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 530388
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930