Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.05.2006 09:33 - От 22 до 24 май 2006 г. в хотел Принцес София, се проведе Третият централноевропейски конгрес по хранителни технологии CEFood 2006
Автор: alashka Категория: Новини   
Прочетен: 620 Коментари: 0 Гласове:
0



Организатори на форума бяха Българската стопанска камара, Технически университет – София, и Българска асоциация на хранително-вкусовата и питейна индустрия (БАХПИ). Предишните два форума бяха проведени в Любляна (2002 г.) и в Будапеща (2004 г.).

По традиция, Европейската комисия оказва информационна подкрепа на серията от CEFood конгреси. CEFood 2006 се проведе под общата егида на Европейската федерация по хранителна наука и технологии (EFFoST), Международния хладилен институт (IIR) и Европейската асоциация за химически и молекулярни науки – отдел по хранителна химия (EuCheMS – FCD). Конгресът взаимодейства тясно с Европейската технологична платформа "Храни за живот" и представлява извънредно подходящо място за пряк контакт с потенциални координатори и партньори по проекти на предстоящата Седма рамкова програма на ЕС.

Програмата на CEFood 2006 бе структурирана около следните пет основни теми:

  1. Интелигентни технологии за производство и съхранение на хранителни продукти;
  2. Качество на храните при производството и съхранението;
  3. Непрекъсната проследяемост и повсеместно управление на хранителната верига;
  4. Авангардни постижения в хладилните технологии и логистиката на хладилната верига;
  5. Подобрено хранене за живот, здраве и дълголетие.

В конгреса участваха повече от 300 водещи експерти, световноизвестни учени и организатори на науката и промишлеността от цяла Европа (Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Грузия, Дания, Естония, Франция, Ирландия, Испания, Италия, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, Словакия, Словения, Сърбия и Черна Гора, Украйна, Унгария, Финландия, Хърватия, Чехия, Турция), така също и от Америка (САЩ, Канада, Чили), Азия (Израел, Иран, Сингапур, Япония) и Африка.

Наред с европейската дименсия на проявата, участието на учени, специалисти и организации от САЩ, Япония, Канада и други водещи в технологично отношение страни бе много силно и включи представители на Institute of Food Technologists, World Food Logistics Organisation, International Association of Refrigerated Warehouses, University of Georgia, University of California, University of Ottawa, Tokyo University of Marine Science and Technology и т.н.).

Представители на Генералния директорат за научни изследвания на Европейската комисия, Президентът на EFFoSТ, Генералният директор на IIR и Генералният секретар на EuCheMS – FCD изнесоха специални доклади на конгреса.

Лектори бяха също и представители на Съвместния изследователски център на Еврокомисията, както и координаторите на редица проекти на ЕС в областта на хранителните технологии.

Конгресът бе съпътстван от изложба, където фирми и организации (производители на храни и напитки; доставчици на оборудване и контролноизмервателна апаратура за хранителната промишленост; оператори в хранителната верига; иновационни малки и средни предприятия показаха малки образци, продукти, услуги, софтуер и литература, свързани с тематиката на CEFood 2006. Изложители бяха, също така, Офисът за официални публикации на Европейската комисия, информационната служба на Европейския съюз CORDIS и интегрираният проект EuroFIR.

Подробна информация за конгреса е публикувана на адрес: http://www.cefood.org 



Тагове:   май,   Конгрес,   От,


Гласувай:
0
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 389683
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 623
Календар
«  Септември, 2018  
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930