Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2007 10:49 - Ръководството на БСК се срещна с българските евродепутати
Автор: alashka Категория: Новини   
Прочетен: 716 Коментари: 0 Гласове:
0



На работна среща в Българската стопанска камара на българските евродепутати бе представена възможността за партньорство, както и за защита на интересите на българския бизнес.

В срещата взе участие Майкъл Хъмфрис – ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, водещи експерти от БСК и ръководители на големи браншови организации от сферата на металургията, химическата промишленост, млекопреработвателния отрасъл, спедиторите и железопътния транспорт, установили активно партньорство на европейско ниво.

Председателят на БСК, Божидар Данев, представи информационните възможности на Камарата и огромната й база данни, която може да бъде използвана като сериозен инструмент в ежедневната работа на евродепутатите; контактите на БСК с европейския бизнес и възможностите за партньорството по всички въпроси, включени в сесиите на Европейския парламент.

Бяха дискутирани предизвикателствата относно усвояването на еврофондовете, както и наличният административен капацитет, свързан с разработката на проектите по оперативните програми.

Г-н Хъмфрис оцени позитивно инициативата на БСК да организира серия от срещи с бизнеса за изучаване на опита на Ирландия по усвояване на еврофондовете. 

Членовете на Европейския парламент от България поставиха поредица от свои гледни точки за партньорството и изказаха задоволство от факта, че бизнесът им предлага своето съдействие.   

Божидар Данев обеща както да организира обща среща между всички български представители в европейските институции, което да постави началото на единна българска национална позиция на общоевропейско ниво, така и да организира и посещението им в няколко високотехнологични български предприятия, които представят българската икономика на европейско ниво. 

Евродепутатите  изразиха удовлетвореност от срещата и подчертаха, че възможностите на капацитета на БСК ще бъдат от изключително значение за дейността им. Отбелязаха и полезността на директните контакти с ръководителите на браншовите организации, участвали в срещата, които изразиха готовност за съдействие с експертни мнения. 

Постигнато беше споразумение за организиране на регулярни срещи на ръководството на БСК с българските евродепутати, на които да бъдат представяни приоритетите на българския бизнес. 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 531382
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930