Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2006 16:40 - Информация от официалния представител на БСК в централата на UNICE, в Брюксел
Автор: alashka Категория: Новини   
Прочетен: 562 Коментари: 0 Гласове:
0



Новият европейски комисар – г-жа Меглена Кунева, ще се срещне днес, 9 ноември, в Брюксел, с ръководството на  UNICE – Конфедерация на европейския бизнес, чойто член е Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес. Това съобщи официалният представител на БСК в Брюксел – Жан-Мари Стандарт, акредитиран към централата на UNICE. Ръководителите на UNICE ще представят пред г-жа Кунева своите виждания относно политиката на ЕС в областта на защитата на потребителите.

Г-н Стандарт информира още, на проведената вчера среща на постоянните делегати в UNICE са били дискутирани два основни въпроса:

  • Предложението на Съвета по социална политика към Европейската комисия за ревизия на директивата за максималното седмично работно време, което предвижда премахването на т.нар. opt-out подход (неприлагане на максимална 48-часова работна седмица, при условие че работникът даде съгласието си за това в индивидуален договор). В хода на дискусията е била потвърдена позицията на UNICE срещу отпадането на opt-out подхода, тъй като от особено значение за фирмите е гъвкавостта на работното време, която той дава. Ето защо, той трябва да бъде запазен, като се прилага при наличие на две независими възможности – или чрез колективен трудов договор, или чрез индивидуално съгласие от страна на работника. Очаква се промените в директивата да бъдат гласувани от Европейския парламент до средата на м. декември т.г.
  • На 15 декември ще се проведе дебатът по промените в директивата за услугите, а на следващия ден, 16 декември, те ще бъдат гласувани от Европейския парламент. Очаква се, обаче, нито една от промените да не получи мнозинство. По време на дебата Европейската комисия ще представи насоки за изпълнение на директивата. Предвижда се след евентуалното приемане на промените всяка от страните-членки да има 3-годишен гратисен период, преди да въведе ревизираната директива.

По време на първото му участие в среща на постоянните делегати в UNICE г-н Стандарт е бил приветстван от главния секретар на организацията - г-н Филип де Бък, и от постоянните делегати на останалите страни-членки на този най-мощен бизнес съюз в Европа. Колегите на г-н Стандарт са изразили задоволство от факта, че чрез БСК българският бизнес е вече представен официално в Брюксел.



Тагове:   брюксел,   официалния,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: alashka
Категория: Бизнес
Прочетен: 530881
Постинги: 404
Коментари: 154
Гласове: 624
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930